logo

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, στη μεγάλη τους πλειοψηφία νέοι και νέες, ολοκληρώθηκε η εναλλακτική εκδήλωση “MIND your MIND”, την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Επιτρόπου του Πολίτη, ως Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2022, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου, με έξι καταξιωμένες προσωπικότητες από Κύπρο και Ελλάδα ως ομιλητές.

Η Μαρίζα Ρίζου, η Κατερίνα Βρανά, ο Milan Trajkovic, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ο Μάριος Αβρααμίδης και η Ραφαέλλα Μιλτιάδου μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους προσωπικά τους βιώματα. Μέσα από τις δικές τους ιστορίες επιμονής κι αφοσίωσης, δίνοντας ως παράδειγμα τις δικές τους δυσκολίες και πώς κατάφεραν να τις ξεπεράσουν, οι έξι ομιλητές μετέδωσαν μηνύματα αισιοδοξίας, καθηλώνοντας κι ενθαρρύνοντας το κοινό.

Η μουσουργός-τραγουδίστρια Μαρίζα Ρίζου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω πώς λειτούργησε αυτή η βραδιά για τους ανθρώπους που ήρθαν να μας δουν, πάντως προσωπικά μαγεύτηκα απ τους πέντε συνομιλητές μου, εμπνεύστηκα και ένιωσα μεγάλη τιμή που πάτησα στην ίδια σκηνή με εκείνους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!»

Η Stand-up Comedian Κατερίνα Βρανά ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκλησή τους: «Θεωρώ ότι το χιούμορ είναι από τα πιο σημαντικά όπλα αντιμετώπισης κάθε αντιξοότητας και των σκαμπανεβασμάτων της ζωής. Ένα γέλιο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», όπως δήλωσε.

Ο Πρωταθλητής Στίβου Μίλαν Trajkovic εξέφρασε πώς η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό τον ενθαρρύνει να συνεχίζει: «Ο χαρακτήρας που έχω σήμερα δημιουργήθηκε μέσα στον αθλητισμό. Μέσα από τον αθλητισμό, έμαθα να ξεπερνάω τα εμπόδια της ζωής και όταν ήταν όλα πολύ δύσκολα και ήμουν μόνος μου, στο γήπεδο ένιωθα γεμάτος.»

«Πώς έζησα τις δικές μου εμπειρίες και πώς, μέσα από σκέψεις και αποφάσεις, προχώρησα από το κόρνερ στο πέναλτι. Από την αποτυχία στην επιτυχία. Αφού τα κατάφερα εγώ λοιπόν, μπορείς κι εσύ.», ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει στο ακροατήριο ο Ιδρυτής και Διευθυντής της GDA Sports Ltd Νεκτάριος Αλεξάνδρου.

Με τη σειρά του, ο Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας Μάριος Αβρααμίδης, στην ομιλία του με τίτλο «Θα ’ναι εντάξει. Εντάξει;», μίλησε για αυτά που μας αγχώνουν: την επίτευξη των στόχων μας και το κυνήγι της ευτυχίας.

Η Ραφαέλλα Μιλτιάδου, Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας, στη δική της ομιλία, τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές επιλογές «τέλους» σε ένα τροχαίο και σε κάθε δεύτερη ευκαιρία που μας δίνεται, πρέπει να βλέπουμε πού είναι η ζωή και να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.

Η εκδήλωση “MIND your MIND” αποτελεί μέρος της προσπάθειας ενδυνάμωσης και στήριξης της νέας γενιάς, για να χαράξει τη δική της διαδρομή, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση καλύτερων κοινωνιών.

PR_IMG-185.jpgPR_IMG-185.jpg PR_IMG-106.jpgPR_IMG-106.jpg PR_IMG-117.jpgPR_IMG-117.jpg PR_IMG-138.jpgPR_IMG-138.jpg PR_IMG-149.jpgPR_IMG-149.jpg PR_IMG-151.jpgPR_IMG-151.jpg PR_IMG-159.jpgPR_IMG-159.jpg PR_IMG-161.jpgPR_IMG-161.jpg PR_IMG-166.jpgPR_IMG-166.jpg PR_IMG-180.jpgPR_IMG-180.jpg PR_IMG-185.jpgPR_IMG-185.jpg


“MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας “MIND your MIND”: Έξι ιστορίες ψυχικού σθένους και ανθεκτικότητας